Veninder | Irriteret | Snakker
© iStock

8 tydelige tegn på, at I bør sætte venskabet på pause

Det kan i sidste ende redde jeres forhold

6. maj 2018 af Simone Overgaard Aaberg

De længste venskaber er oftest de sværeste at give slip på. Kun få kender dig så godt, som din veninde gennem mange år, og derfor får hun også lidt længere snor end de fleste. Men nogle gange kan de mange konflikter være decideret ødelæggende for jeres forhold til hinanden, og måske i sidste ende gøre, at I mister kontakten. 

Vi har her samlet otte tegn på, at du bør starte med at sætte jeres venskab på pause.

1. De mindste ting går dig på nerverne

Du har aldrig rigtigt ladet dig gå på af hendes særdeles gode evne til at komme for sent til jeres aftaler. Nu tæller du minutterne og kommenterer på det, som noget af det første, når I ses. Desuden er hendes måde at spise på da også vildt irriterende?

2. Hendes måde at tale på har ændret sig

Okay, hun har ikke nødvendigvis tillagt sig en ny dialekt, men hendes måde at tale til DIG på, er ikke som den har været. Hun er blevet mere fraværende, og det virker mest af alt til, at hun kun spørger ind til dig af ren pligt. 

3. Du kan ikke længere være dig selv i hendes selskab

En god veninde er ofte kendetegnet ved, at du kan være hundrede procent dig selv, når I er sammen. Men hvis du føler, at det er blevet mere anspændt, når I ses, og at du er nødt til at sætte en facade op, så kan det også være et tegn på, at alt ikke er så rosenrødt, som det har været.

4. Hun dømmer dig altid

Det er altid rart at få et ærligt svar, når du spørger din veninde, om den lyserøde glimmer kjole klæder dig – men der er forskel på den slags feedback og så følelsen af konstant at blive dømt, på enten udseendet eller din væremåde. Hun siger det ikke nødvendigvis til dig face-to-face, men du kan tydeligt mærke, at der er noget ved dig, som ikke behager hende. 

5. Du forventer for meget af hende

Bliver du skuffet og ked af det, når din veninde ikke spørger dig, hvordan din eksamen er gået? Eller er hun generelt sløj til at spørge ind til dit liv, når I ses? Det kan være rigtigt hårdt ikke at få den opmærksomhed, som du selv føler, at du er god til at give ud af.

6. Hun tager aldrig initiativ til at ses

Føler du, at det er ren envejskommunikation mellem dig og din veninde, og at det altid er dig, der skal spørge, om I skal ses? Det kræver to til tango, og hvis hun ikke gør sit for at holde dansen i gang, så er der ikke særligt meget ved den. 

7. Hun virker jaloux frem for begejstret på dine vegne

Er det mange måneder, siden I sidst har set hinanden, så er der ofte en masse, som du gerne vil fortælle hende. Måske har du fået nyt job eller er kommet ind på drømmestudiet – uanset hvad er det noget, du har glædet dig til at dele med hende. Du får muligvis et “Ej, hvor fedt”, men det er sagt i en tone, så du ikke er i tvivl om, at det nager hende. 

8. Hun fravælger dig

Du fyldes med frustration, når du gang på gang oplever, at din veninde decideret prioriterer dig fra eller er afventende med at sige ja til aftaler med dig, før hun ved, om der kommer et bedre tilbud. Det er særligt i disse situationer, at du kan blive fristet til at kaste hende over bord (dog ikke ment helt bogstavligt) ­– og det er nu meget forståeligt. 

Du kan altid gøre noget ved det

Den eneste måde du undgår at blive skuffet på er ved at skrue forventningerne til jeres venskab ned, og overveje om I måske bare ikke er dén slags veninder mere. 

Har du oplevet flere af punkterne, så er det måske tid til at overveje, om I skal sætte jeres venskab på pause. Det kan også være, at du kan genkende dig selv som veninden, der gør nogle af de ting, som er listet her – i så fald skylder du måske både dig selv og din veninde at gøre noget ved situationen. For der er jo ingen der synes, at det er fedt at være i et dårligt venskab. 

Nogle veninder er ekstra værd at kæmpe for – og det gør du måske bedst ved at tage beslutningen om at holde pause. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.