Veninder Meredith og Cristina
Tænker du også på en helt bestemt veninde? © ABC Studios, Touchstone Television, Shondaland, The Mark Gordon Company

9 øjeblikke, der er SKOD, lige når de sker, men gør jeres venskab så meget stærkere

At klare jer igennem kriser er ren broccoli for venskabet (altså sundt)

4. februar 2017 af Sara Møller Christensen

1. Når en af jer græder foran den anden for første gang. Det er aldrig fedt at bryde sammen foran et andet menneske – og da slet ikke for første gang. Men bagefter vil det knytte jer endnu tættere til hinanden, fordi I har delt et intimt øjeblik, og fordi I tør være helt sårbare og blottede i hinandens selskab.

2. Når I roder jer ud i noget vildt pinligt sammen. Flygt nu – og grin af det for evigt.

3. Når en af jer må hjælpe den anden med en såkaldt underlivskrise. Husker du scenen fra Sex and the City, hvor Samantha skal hjælpe Carrie med at fjerne hendes pessar. That's friendship!

4. Når I har skændtes (og er blevet gode venner igen). Hvis du tænker over det, hvem i dit liv kan du så blive allermest rasende på? Vi gætter på, at listen indeholder dine forældre, dine søskende og din kæreste. Kort sagt: Alle de mennesker, du er tættest med. Når du og din veninde skændes, betyder det bare, at hun har fået en plads i din absolutte inderkreds – og så kan det for øvrigt være rigtigt godt for jeres venskab at få renset ud.

5. Når en af jer har et knust hjerte. Argh, kærestesorg – findes der noget værre? Nix. Og findes der noget bedre end en veninde, der er der til at hjælpe dig igennem det. Nix igen!

6. Når I rejser sammen, og der er KRISE. Ingen længere ferier uden en uforudset forhindring eller to. Når du rejser med din veninde (og det bør du virkelig gøre, for det er det bedste!), så kan I ikke bare gå hver til sit eller hænge ud med nogle andre i en periode. I skal løse de kriser, der opstår – sammen – og det er ren broccoli for jeres venskab (altså sundt).

7. Når I får skældud. Man skulle tro, at vi var vokset fra at få skideballer, eftersom vi ikke længere går i folkeskolen, men engang imellem er der altså en sur gammel dame, en buschauffør eller en anden kvinde i byen, der giver jer en overhaling. Men de kan bare komme an, når du har din sister from another mister ved din side.

8. Når en af jer er syge. Vi bliver altid lidt ynkelige, når sygdommen rammer, og hvem vil vi så gerne have? Vores moar! Men hvem er den næstbedste, hvis mor er langt væk? En god veninde, der kommer med selskab, støtte og sukker.

9. Når livet STINKER. Du fik ikke jobbet, din veninde er blevet opsagt af sin udlejer, eller I lider begge af en solid gang vinterdepression. I de situationer er det godt at have en makker, der kan minde dig om, at der er lys og venindeaftener med højt humør for enden af tunnelen. 

“Vi skal nok klare den sammen os to,” som Hugo og din veninde ville sige. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.