Kvinde der kigger opgivende på sin mobil
© iStock

“Behandler mine veninder mig helt vildt tarveligt, eller er det mig, der er galt på den?”

Vores kære læser står i et dilemma, og hun har brug for jeres råd!

12. marts 2017 af Amanda Vejle

En læser har bedt om hjælp fra kvinderne på Womans forum, fordi hun har oplevet en lidt uheldig episode med sine veninder. Hun synes, at de behandler hende dårligt – men er det bare hende, der er nærtagende? 

Se hendes indlæg herunder og et af de gode råd, hun fik med på vejen.

Hvis du har gode råd, så deltag i ugens dilemma, og hjælp hende og andre kvinder på Womans forum.

Deltag i ugens dilemma her. 

“Jeg synes, de behandler mig ualmindeligt dårligt”

“Hej Piger.

Jeg har brug for lidt objektivitet fra jer, vi er 4 kvinder som har kendt hinanden i mange år – vi er i alderen 28-32, så man skulle mene, at vi var modne ... Meen. 

Min veninde foreslog tilbage i starten af Januar, om vi skulle tage på Sticks'n'Sushi og ud og drikke lækre (læs derfor også dyre) drinks bagefter. Jeg er ikke vild med sushi, og sidst vi var på lige præcis Sticks'n'Sushi fik vi umanerlig dårlig, forkert, forsinket betjening, forkert mad, serveret på forskellige tidspunkter og jeg måtte sidde og se de andre spise dessert uden at deltage, da jeg ikke havde råd til at købe mere mad derinde – regningen sneg sig op på en 600-700 kr. pr mand – og det har jeg simpelthen ikke økonomi til, selvom jeg da også kan lide dyr mad og lækre drinks. 

Alle sagde "god ide!" i første omgang, men nu har jeg måttet skrive til dem i fælles forum og spurgt, om vi evt. kan tage på en anden restaurant end lige netop den?? Jeg fortalte, at jeg har færre penge i januar og endnu færre i februar, end jeg regnede med, og at det blev rigtig mange penge, sidst vi var der. De andre reagerer med at svare, at nu “Havde de lige glædet sig til sushi, så det er de ikke særligt begejstrede for at ændre, og at det jo var det, vi aftalte i første omgang.”

Jeg fortæller igen, at jeg ikke har råd og foreslår nogle andre billigere, men helt ok, restauranter – hvortil de stadig insisterer på sushi – som jo som bekendt er dyrt og sjældent meget for pengene. Jeg foreslår, at de så kan spise på Sticks'n'Sushi de 3, og så må jeg jo joine bagefter på baren. Men er egentlig ret ked af det/uforstående over for, at det åbenbart er vigtigere, hvad vi skal spise og drikke, end at være sammen og hygge os??? Er det bare mig? 

Jeg ville da have sagt – ja selvfølgelig spiser vi et billigere sted, så gemmer vi sushien til en anden gang, hvis en af de andre havde sagt hun ikke havde råd. Hertil svarer de så, at det ligesom var meningen, vi skulle ud og spise sammen ALLE 4....... Og tilmed skælder den ene ud og siger, at hun synes, det er dårlig stil, at jeg vil ændre planerne – hvilket gjorde mig rigtig vred for at sige det ligeud. Jeg synes, de behandler mig rigtig tarveligt og snobbet, sushi er åbenbart vigtigere end mig? 

Jeg skrev tilbage, at jeg forsøgte at være imødekommende, så de kunne få deres sushi, men at jeg da også gerne ville spise sammen alle 4, men at jeg bare IKKE har råd til det i den prisklasse, eftersom de drinks de vil have bagefter koster 85 kr. stykket – det kan min økonomi nærmest ikke engang klare.... Og at jeg også kunne kalde det dårlig stil, at de insisterer på sushien, men at jeg i stedet forsøgte at være imødekommende! Det svarede ingen af dem på, hvortil den ene nu har skrevet “Nå men så bestiller vi bord til 3 eller hvad og så støder du til senere?” De andre svarede så – uden at jeg nåede at svare, at “Ja fint! De har fået nyt menukort, blablabla, ih det må vi prøve, hvor lækkert!”

Jeg har mest lyst til at skrive til dem, at de kan ses uden mig, for nu har jeg egentlig ikke lyst til at være sammen med dem den aften – Hvad synes I? Jeg gider ikke mere drama, men synes de behandler mig ualmindelig dårligt”

- Bellis89

Deltag i ugens dilemma her. 

“Jeg synes, de lyder enormt uretfærdige”

“Altså nu findes der jo også andre sushi restauranter end Sticks'n'Sushi, så jeg synes allerede der, at de lyder enormt uretfærdige. 

Er det sushi restauranter, du har foreslået? Men min holdning er i sidste ende, at de ikke kan tvinge dig til at betale så meget for en aften ude i byen. Du har jo også 30 andre dage, hvor du gerne skulle lave noget, så det skal jo helst ikke kun være én af de dage, at du er ude... 

Jeg har været ude for det samme. Og helt ærligt, så ville jeg i din situation sige tak, men nej tak, og hygge mig hjemme.”

– smaek-kys

Deltag i ugens dilemma her.