Rachel fra venner er gravid
Du gennemgår garanteret (også) et følelsesmæssigt kaos! © Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

11 følelsesladede stadier, du går igennem, når din veninde skal have et barn

Du har ikke været så spændt, siden du var gammel nok til lovligt at gå i byen!

9. september 2019 af Simone Overgaard Aaberg

1. Glæde. Tanken om de små, nuttede børnefødder og ej at forglemme alt det MEGA søde babytøj, du skal købe til det lille vidunder. Du bliver høj bare ved tanken!

2. Nervøsitet. Selvom glæden er stor, bliver du også en smule nervøs. Hvad betyder det her for jeres venskab? ‘Glemmer’ hun nu dig? Og hvad med baby? Vil den overhovedet kunne lide sin bonusmoster!?

3. Beslutsomhed. Du er helt og aldeles sikker på, at du vil være der for din veninde gennem tykt og tyndt. Har hun brug for et kram? Du er der! En at dele tre vaffelis i streg med? Du er der!

4. Nysgerrighed. Du kan næsten ikke vente med at høre, hvordan hendes kæreste reagerede. Og hvad med den kommende mormor? Græd hun? Kom nu fortæl, fortæl, fortæl!

5. Bekymring. I løbet af ni måneder spekulerer du (ret ofte) på, hvordan baby har det. Hvordan gik scanningen? Er alt okay? Har den alle sine tæer? 

6. Spænding. Seriøst, nu er der gået en halv time siden, hun havde tid til nakkefoldsscanningen – HVORFOR har du ikke hørt fra hende endnu? Du kan ikke holde spændingen ud!!

7. Stolthed. Så snart du har fået grønt lys, ringer du til samtlige personer, du kan komme i tanke om – den her nyhed skal deles med ALLE (inklusive dem, der ikke aner, hvem den kommende mor er)!

8. Overraskelse. I har snakket om søde babynavne 744 gange før, men nu er det jo for real... Og tænk sig, så valgte hun alligevel, at baby skulle hedde Magdalene. Den havde du ikke set komme!

9. Utålmodighed. Er det ikke snart ved at være tid til at baby melder sin ankomst. Du mener, der er jo gået... fem måneder! Og hey, hvornår må baby egentlig blive passet første gang?

10. Præstationsangst. Det er en blanding af panik og nervøsitet, der indtræffer, første gang du skal holde det lille vidunder. Tænk, hvis du taber ham? Arg, babyer er så små og skrøbelige...

11. Renddyrket kærlighed. Du er ret sikker på, at du elsker det her lille væsen mere end ord kan beskrive, og du takker din veninde for, at hun har bragt sådan et pragteksemplar af et menneske ind i dit liv. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori