Kvinder smiler og krammer hinanden
© iStock

Har du fået en ny veninde? Disse 9 hyggelige ting kan I lave sammen

Det giver jeres venskab en fantastisk start!

10. maj 2023 af Rie Louise Kirkebjerg

Måske er du flyttet til en ny by eller er startet på et studie eller arbejde, hvor du har fået en ny veninde. Og det er jo skønt! Så er spørgsmålet bare lige, hvordan I får den allerbedste start på jeres nye, spirende venskab. 

Det er der ingen opskrift på, men vi har har samlet ni hyggelige ting, som du kan lave med din nye veninde. De kræver ikke, at I kender hinanden vildt godt – I skal bare have lyst til at komme endnu tættere på hinanden. 

1. Hold en spilleaften

Det kan være rart at have noget at give sig til, hvis jeres venskab er i den spæde start. Arranger derfor en aften, hvor dig og din nye veninde spiller sjove brætspil med god musik i højtalerne og rosé i vinglasset. I kan også vælge at besøge en brætspilscafé

2. Gå en tur

I undgår den intense stemning, der kan opstå ved at sidde overfor hinanden på en café, hvis I tager de gode sneakers på og går en lang tur sammen.

Veninder krammer hinanden
Gå en hyggelig tur med din nye veninde. © iStock

3. Tag på indkøbstur sammen

Bor du og din nye veninde tæt på hinanden? Så skriv til hende, om hun ikke vil med i Fakta for at handle. Sådan en tur er meget uformel, og så er det vildt hyggeligt at klare de ellers kedelige indkøb med en veninde.

4. Tag i byen

Du kan lige så godt vise din nye veninde dine sjove danse-moves og dine drukspil-skills med det samme. Få en sjov aften sammen fyldt med musik, dans, grin, mærkelige selfies – og shots selvfølgelig!

5. Tag på loppemarked

På et loppemarked kan I gå rundt og hyggesnakke, mens I kigger på fine ting til boligen. Og hvis én af jer får brugt penge på en fint, nyt spejl, kan I jo være handywomen sammen og hjælpe hinanden med at få det hængt op.

6. Kig på gamle billeder

Din nye veninde kender sikkert intet til din barndom og din familie, som alle dine barndomsveninder kender. Derfor kan I sætte jer ned og kigge på gamle billeder fra den kiksede teenagetid. Det er en sjov måde at komme meget tættere på hinanden. 

Veninder drikker kaffe
Hyggesnak og se på gamle billeder sammen. © iStock

7. Inviter hende på brunch

Aftal med din nye veninde, at I skal spise brunch sammen i weekenden (eller inden I møder på studiet, hvis I begge møder sent). Bag – eller køb – nogle boller, og lav en kande kaffe. Det er den perfekte måde at starte dagen på.

8. Tag i IKEA

Hvis der ligger en IKEA tæt på jer, kan I få tilfredsstillet jeres shoppingtrang med en tur dertil. Her kan I helt sikkert give hinanden inspiration til boligindretningen. I kan selvfølgelig også tage på en almindelig shoppingtur, hvor I tager ud for at lure lidt i tøjbutikker.

9. Vær kulturelle

Tag din veninde under armen, og arranger en dag i kulturens tegn. Det er vildt spændende at besøge et af de fantastiske slotte eller spændende museer, vi har i Danmark. Hvis I vil på museum, kan I blandt andet vælge at besøge ARoS Kunstmuseum i Jylland, ARKEN Museum for Moderne Kunst på Sjælland eller Brandts Museum på Fyn. 

Nogle steder kan du få studierabat, så hvis du er studerende, kan du med fordel tjekke museernes hjemmesider ud inden. Nogle steder har faste dage, hvor det faktisk er gratis at komme ind.