To veninder i forskellig højde
Højdeforskellen blandt veninder afgør selvfølgelig ikke venskabet.

Hvem i jeres venindegruppe lever længst? Det afslører ny undersøgelse

Er du høj eller lav? Din højde har betydning for din levealder

20. februar 2019 af Amalia Kristiansen

Har du altid syntes, at din venindes fem centimeter mindre ville gøre godt for dit datingliv, eller har du beundret din venindes lange stænger? 

En ny undersøgelse afslører, hvem i jeres venindegruppe der lever længst, og overraskende nok har din højde noget at sige om din levetid! Undersøgelsen fra BMJ Journals beviser nemlig, at højde spiller en stor rolle for, hvor gammel du kan ende med at blive.

Det viser sig, at kvinder har 31 procent større sandsynlighed for at fylde 90 år, hvis de er over 175 centimeter høje. Så du tænker sikkert allerede på, hvem i jeres venindegruppe der formentlig kommer til at runde de 90 år, ikke?

Ikke udelukkende højden 

Men der er altså også godt nyt, hvis du og din veninde gerne vil følges på plejehjem.

Undersøgelsen viser nemlig også, at kvinder, der træner mere end 30 minutter om dagen, har 21 procent større chance for at blive 90 end dem, der træner mindre end 30 minutter. Så hvis ikke du har højden med dig, er det altså frem med løbeskoene (for basket er måske ikke lige dig). 

Uanset om du er høj, lav eller træner meget, så er det altså stadig muligt at være veninder for livet. For heldigvis har højde absolut ingen betydning for, hvor gode veninder I kan være. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.