Monica og Rachel i sengen
Vi påskønner vores venskaber, der holder ved hele livet. © Bright/Kauffman/Crane Productions, Warner Bros. Television

4 måder, hvorpå dit og din venindes venskab sikkert har ændret sig i 20'erne

Vennegruppen bliver mindre, men venskaberne bliver dybere

30. marts 2020 af Helene Desirée Jørgensen

Når vi er små, er vores veninder hele vores liv. Fra de utallige legeaftaler til svømmetræning sammen til at chille på hinandens værelse og tale om alt muligt som drenge og idoler. Og lige pludselig, før vi ved af det, rammer voksenlivet os i ansigtet, og vi opdager, at ting som kærester, voksenjobs og familie sætter disse særlige venskaber på prøve. Og ligesom vi forandrer os hen ad vejen, forandrer disse venskaber sig også. Lad os se på nogle måder, hvorpå jeres venskab sandsynligvis udvikler sig i 20'erne. 

1. I ser ikke hinanden så meget som før

I kender sikkert det der med aldrig at kunne finde tid til jeres venindeaftaler, fordi arbejde, studiegruppemøde eller noget helt tredje har det med at dukke op. Og dette er, fordi jeres skemaer er blevet meget forskellige. 

I folkeskolen eller gymnasiet var det nemt at smide en sms om, at I skulle spise frokost sammen i kantinen eller følges hjem, men i 20'erne bruger du en stor del af din tid på at få balance i hverdagen med arbejde, indkøb, nok søvn og så videre. Derfor bliver det svært at finde tid til at mødes – men det betyder bestemt ikke, at jeres forhold bliver værre. Husk, at en sand ven er en, der kan gå flere måneder imellem at se, men når I så ses, er alt som det plejer. Måske kan afstand faktisk gøre jeres bånd stærkere? 

2. Venskaberne bliver dybere 

De venskaber, du beholder gennem 20'erne, er oftest venskaber for livet. I disse år går I igennem enormt mange oplevelser sammen som rejser, det første rigtige “voksenjob”, indflytning et nyt sted, bryllupper og måske endda familiestiftelse. Og selvom hver af jeres veje er unikke, er veninderne stadig en del af det hele. 

Veninder, som du har en dybere forbindelse med, er dem, der er der, når du er gået igennem en svær tid, vil på eventyr eller har brug for et godt råd om noget. De vil opfordre dig til at blive den bedste version af dig selv, og du kan altid regne med dem. Det er disse venskaber, der vil berige dit liv.

3. Du ønsker kvalitet fremfor kvantitet 

I 20'erne lærer du, at tid bliver guld værd. At have en mindre gruppe af venner er helt normalt, og måske kan du ikke helt forstå meningen med, at du dengang skulle have så mange venner som muligt. For lad os være ærlige og indrømme, at det er der ikke altid tid til mere. 

Faktisk påskønner du de få, men tætte venskaber, du har fået gennem tiden, og naturligt vil du vokse tættere med de venner, som vil dig det bedste og fylder dig med glæde og kærlighed. Det er disse, som vil holde sammen med dig i livets gode og dårlige tider, og derfor er det kvaliteten af venskaber, som betyder mest.   

4. Du har behov for andre ting fra dine veninder

Som tiden går, har du brug for anderledes ting fra dine venskaber. Da 20’erne er fulde af store beslutninger, udfordringer og sejrer, har du brug for dine veninders støtte. Dette betyder også, at jeres samtaler bliver mere åbne, dybe og ærlige, da du har brug for en, der lytter til dig, når du går igennem et karriereskift, starter et nyt forhold og alle de andre ting, der hører med i 20’erne. 

Det betyder nu ikke, at jeres samtaler ikke var dybe før, men det betyder, at jeres venskab vil vokse sammen med dig. Nogle gange er I i humør til en vild bytur med fest og farver, og nogle gange er alt, hvad I har lyst til, bare en stille og rolig fredag aften derhjemme med en film og take away til at catche up.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.