Lyt til podcasts om venskab
Har du hørt en af disse podcasts om venskab?© Getty Images

6 podcasts om venskab, som du skal lytte til

Bliv klogere på dine tidligere, eksisterende og kommende venskaber

3. september 2021 af Camilla Stubbe

Har du også oplevet, at dit venskab bliver sværere at håndtere, jo ældre du bliver? Venskaber er vigtige, men kan også være udfordrende. Det kan for eksempel være svært at finde nye venner, men det kan også være svært at bevare et eksisterende venskab. Måske du har oplevet, at I er vokset fra hinanden – og hvad gør du egentlig så?

Spørgsmålene er mange, og der findes desværre ikke en samling med rigtige svar eller specifikke vejledninger til, hvordan du skal forholde dig. Men fortvivl ikke! Du er ikke den eneste, som kan føle dig udfordret i, hvordan du skal agere i forskellige relationer. 

Vi har derfor samlet seks spændende og indsigtsfulde podcasts om venskab, som er med til at bryde tabuer samt undersøge de mange afskygninger af venskaber og relationer. 

Lyt til podcast på farten
Vi er vilde med podcasts, som lærer os nye ting.© Getty Images

1. Venner - med Kristine Sloth

Du kender hende måske fra YouTube eller Instagram – men du kan faktisk også lytte til hende i en podcastserie bestående af 11 afsnit. Kristine Sloth er vært på en podcast, som handler om venskaber og relationer i alle afskyninger lavet i samarbejde med P3. 

I hvert af seriens afsnit inviterer Kristine en ny gæst på besøg, hvor de taler om dilemmaer, som kan opstå i et venskab. Hvad er et ægte venskab? Kan du være ensom og samtidig have mange venner? Og hvordan slår du op med en ven? Det er blot nogle af de emner og tabuer, som Kristine taler med sine gæster om i podcasten. Står du selv i et svært dilemma om et venskab, så er denne podcast helt klart et lyt værdig!

Lyt til Venner - med Kristine Sloth, der hvor du hører podcast. For eksempel på Spotify eller DRs hjemmeside her.

2. Fries Before Guys

Du har sikkert allerede hørt om den omtalte podcast Fries Before Guys, som Nanna og Josephine står bag. I hvert afsnit af podcastserien taler de om emner, som de fleste af os kan genkende.

I flere af deres afsnit taler de også om venskab, relationer og alt, der hører dertil. I afsnittet Det brudte venskab snakker de om dilemmaet ved at bryde med sine venner. Hvorfor sker det? Hvordan kommer man videre? Og hvad gør man, hvis man føler sig usikker i et venskab? Nanna og Josephine deler ud af deres egne erfaringer ved situationer, som vi alle helt sikkert har stået i på et eller andet tidspunkt. 

Du kan blandt andet lytte til Fries Before Guys-afsnittet Det brudte venskab lige her.

Venskaber er vigtige
Har du lyttet til Fries Before Guys-podcasten?© Getty Images

3. Jagten på en ven

Hvad gør du egentlig, hvis du er på udkig efter nye venner? Hvor finder du dem? De to skønne skuespillere Neel Rønholt og Julie R. Ølgaard hjælper dig godt på vej med deres podcast Jagten på en ven. Her søger de svar på alle de spørgsmål, du også selv måtte sidde med i jagten på at få nye venner.

Denne venskabspodcast er ikke blot en samtale mellem værterne Neel og Julie. I hvert afsnit inviterer de nye, spændende gæster i studiet til en snak om venskab, og ser på muligheden for at blive venner med gæsten. Hint, hint – hvem vil ikke gerne være venner med Joey Moe?

Lyt til Jagten på en ven på Spotify her.

4. Rigtige Venner 

Har du også oplevet at blive en anelse misundelig på Kelly og Donnas tætte venskab i Beverly Hills 90210? Eller har du, efter at have binget en hel sæson af New Girl, siddet tilbage og tænkt, at du også vil være en del af et bofælleskab? Rigtige Venner er en podcastserie, som snakker om forskellige venskaber og relationer, vi oplever i kendte tv-serier. 

I hvert afsnit samles et nyt panel til at diskutere de venskaber, vi oplever i forskellige serier. Du kan eksempelvis i Episode 15: Orange Is The New Black opleve panelet snakke om de mange forskellige personligheder i serien samt diskutere det helt store spørgsmål, om hvorvidt Piper er sej eller super-nederen.

Du kan lytte til Rigtige Venner på Podimo her.

Veninder lytter til podcast
Du bliver aldrig for gammel til at få nye venner.© Getty Images

5. Lige pt.

I denne podcast sætter værterne Kristine Trinkjær og Inger-Sofia ord på alle de tanker, som unge piger måtte gå rundt med – alt lige fra kropsidealer til venskaber. I afsnittet Venskaber diskuterer de emner, som deres følgere på Instagram har efterspurgt. De taler eksempelvis om langdistance-venskaber, giftige venskaber samt jalousi og ærlighed blandt venner. 

Du kender måske allerede Kristine og Inger-Sofia på YouTube, hvor de primært er aktive med videoer, der handler om alt mellem himmel og jord. 

Du kan blandt andet lytte til afsnittet Venskaber fra Lige pt. på Apple Podcast her.

6. Mine smukke veninder

Du har måske allerede lyttet til en eller flere af P1 enormt spændende podcasts? Podcasten Mine smukke veninder er en del af DRs Radiofortælinger, som er en samling af spændende, vilde og hemmelige historier. 

I podcasten fortæller Zara om sit venskab til syv andre kvinder gennem 34 år. Vi bliver taget med tilbage til skolegården på Frederiksberg i 80'erne, hvor de alle mødes, og efterfølgende hører vi om deres relation og gruppedynamik fra teenager til voksen. En spændende podcast om venindegrupper og rollerne, som hver enkelt person påtager sig, når de samles. Podcasten forløber sig over fire afsnit, som hvert varer cirka 25 minutter, hvilket passer perfekt til en gåtur med podcast i ørene. 

Lyt til Mine smukke veninder, hvor end du hører podcast. For eksempel på Spotify, Apple Podcast eller på DRs hjemmeside her.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide