Kvinder smiler og griner
Tænk at have sin bedste veninde ved hånden 24 timer i døgnet?! Hvor skønt!© Getty Images

Sådan flytter du og din veninde sammen

Bliv hinandens bedste roommates!

1. juni 2018 af Julie Schrøder Kristensen

Går du og overvejer at flytte sammen med din allerbedste veninde – dele køleskab, badeværelse, glæder og sorger? Så får du her nogle praktiske råd, som du gør klogt i at skrive dig bag øret. Det kan nemlig hurtigt blive et mareridt at leve sammen, hvis I ikke har styr på reglerne!

1. Lav regler

Det er alfa omega, at du og din veninde bliver enige om at fastsætte regler for jeres nye, fælles hjem – ellers risikerer I at drive hinanden til vanvid I løbet af meget få dage! Gode eksempler kunne være:
  • Det er forbudt at smide vasketøj på gulvet
  • Vask op efter dig selv

Skriv reglerne ned på en liste, som I hænger op, hvor I begge kan se den. Gennemgå nøje listen mens I sørger for, at I er 100 procent enige om indholdet. Skriv under på den begge to, så I ikke lige pludselig kommer op og skændes over hvordan reglerne skal fortolkes.

Vaske op
Lav regler – eksempelvis at I skal vaske op efter jer selv.© Getty Images

2. Indret jeres nye hjem sammen 

Uanset om I flytter ind I noget nyt sammen, eller en af jer flytter ind hos veninden, så sørg for, at I begge får sat et personligt præg på boligen. Det dur nemlig ikke, at en af jer ikke føler sig hjemme, mens den anden føler, at hun ejer det hele! I så fald kan I regne med at skulle flytte fra hinanden lige så hurtigt, som I flyttede sammen.

3. Få styr på økonomien, når du flytter sammen med din veninde

Få jer for guds skyld en fælles budgetkonto! Den er nemlig intet mindre end dødsens nødvendigt, hvis I ikke skal blive ruineret af uforudsete regninger på internet, kabel-tv eller el. 

Sæt et lille beløb ind på kontoen hver måned til at købe toiletpapir, sæbe, opvaskemiddel og køkkenrulle. Så går det hele meget lettere – der er nemlig ingen af jer, der kommer til at være den, der betaler hele gildet hver gang.

4. Del de praktiske opgaver mellem jer

Det er ikke superfedt at gøre rent og rydde op – derfor er det er en god idé at lave en rengøringsliste med en turnusordning. Hvis I ikke får styr på, hvem der gør hvad – og hvornår – vil den ene af jer med sikkerhed ende med at blive den, der går ned med affald, rydder op efter aftensmaden og betaler regninger, mens den anden ligger og ser Sex and the City på sofaen. 

Lav en liste, hvor I har forskellige ansvarsområder hver i løbet af en uge – del eventuelt listen op i lige og ulige uger. Alle de praktiske gøremål vil synes meget lettere, når I ved, at I har et fælles ansvar for at få jeres bolig til at tage sig pænt ud.

Kvinder griner
Lad jeres venskab forblive godt, selvom I flytter sammen.© Getty Images

5. Tilbring tid hver for sig, selvom du flytter sammen med din veninde

Selv om I er allerbedste veninder og nyder hinandens selskab, så se at komme ud af huset og væk fra hinanden bare engang imellem. Spis ude sammen med nogle andre venner, tag i biografen uden din roommate og eller tag ud at rejse med en anden veninde. I risikerer nemlig hurtigt at ødelægge jeres kostbare venskab, hvis I bliver afhængige af hinanden. 


Det er også vigtigt, at I kan se jeres fælles venner hver for sig – hold fast I jeres individuelle behov for socialliv. Og så må I selvfølgelig heller ikke glemme, at vi alle sammen har behov for lidt alene-tid.

6. Respektér privatlivets fred

Det er okay at lukke døren, hvis du gerne vil være alene, selvom du er flyttet sammen med din veninde. Lad være med at blive skuffet, ked af det eller vred på din veninde, hvis hun har behov for at trække sig lidt tilbage. Og det samme gælder selvfølgelig din veninde. Praktisér gensidig respekt!

Når det så er sagt, så tænk på alle de hyggelige rødvinsaftener, vilde cocktailparties og sjove videoaftener I skal holde sammen, hvis du flytter sammen med din veninde!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.