Unge glade kvinder
© iStock

Savner du veninder i din hverdag? Nyt initiativ hjælper dig ud af ensomheden

Den geniale idé er for alle kvinder, som mangler dejlige venskaber i deres liv

18. juli 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

“Hej dejlige damer. Jeg hedder Mette, er 22 år og søger nye veninder, da jeg ofte kan føle mig ensom. Jeg er den generte type, som ikke har mange tætte venner/veninder, og jeg søger nogen, som kunne tænke sig at gå en tur, spise god mad, hygge og måske tage til forskellige arrangementer sammen og netop blive tætte,” skriver en kvinde. 

Beskeden er én blandt uendeligt mange i den nye Facebookgruppe Find en veninde #dueraldrigalene. Formålet med gruppen er, at kvinder i hele landet kan finde nye venskaber og komme deres ensomhed til livs. 

Det er Matilde Trobeck, der har taget initiativet og oprettet gruppen. Matilde Trobeck står blandt andet bag bloggen Helse Matilde, hvor hun især skriver om at have det godt med sig selv, sit sind og sin krop. 

“Jeg lavede gruppen efter mange måneders overvejelse, og primært fordi jeg dagligt får mange beskeder fra piger og kvinder, som føler sig ensomme og alene og mangler en veninde,” fortæller Matilde Trobeck. 

“Jeg havde ikke rigtig nogen tætte veninder”

Ærlighed er et af kendetegnene for Matilde Trobecks blog og Instagramprofil, og hun er heller ikke bange for at fortælle åbent om, at hun selv har haft ensomhed tæt inde på livet. 

“Jeg har følt mig utrolig ensom flere gange i mit liv. Da jeg fik en kæreste som 20-årig faldt mange veninder fra, fordi jeg brugte meget tid sammen med min kæreste. Efter et par år havde jeg ikke rigtig nogen tætte veninder,” siger Matilde Trobeck og fortsætter: 

"Og det måtte jeg så handle på og lave om, og det var svært, fordi det er en sårbar situation, og fordi jeg var så bange for at træde forkert og virke desperat.”

"Taberagtigt" at være ensom 

Ifølge Matilde Trobeck kan det være svært at tale om ensomhed. Det er blevet et tabu, fordi vi lever i en verden, hvor alting helst skal køre. 

“Du skal helst have tjek på det hele og jonglere med mand, børn, job, træning, hjem og veninder. Hvis du ikke har styr på de ting, så er du en fiasko, og så er det måske også din egen skyld, at du er ensom. Sådan tror jeg i hvert fald, at vi tænker,” siger Matilde Trobeck. 

Den holdning vil hun gerne ændre. 

“Det er "taberagtigt" at være ensom – men sandheden er, at vi alle kender følelsen, og at det er en del af livet og et vilkår. Og jeg vil gerne tale om alt det, som er tabubelagt. Det gør vi alt for lidt, og det gør os ensomme,” siger Mathilde Trobeck. 

En hjælp til at finde nye veninder 

Facebookgruppen Find en veninde #dueraldrigalene er en hjælp til alle kvinder, som føler sig ensomme. Her kan du skrive en besked, hvor du fortæller lidt om dig selv og efterlyser nye venskaber. 

Det kan være ekstremt grænseoverskridende at åbne op og ærligt fortælle, at du mangler tætte veninder, men her er det vigtigt at huske, at du bestemt ikke er alene! Langt de fleste føler, at det er grænseoverskridende, men alle beskeder bliver mødt med kærlighed og varme fra de andre kvinder i gruppen.

Venskaber kommer natuligvis ikke af sig selv, men den nye Facebookgruppe, som i skrivende stund har over 2.000 medlemmer, gør det forhåbentlig nemmere for dig at møde nye veninder. 

Matilde Trobeck har til sidst et lille råd til alle kvinder, som føler sig ensomme:

“Mit bedste råd er at tage ansvar. Med alt i dit liv, som du ikke er glad for. Det kan ikke nytte noget at læne sig tilbage og have ondt af sig selv – forsøg dig. Gør noget. Det kan eksempelvis være at melde sig ind i min gruppe, eller det kan være at gå hen til en pige i dit træningscenter og begynde at small-talke og se, hvad der sker,” siger Matilde Trobeck og slutter:

“Det bliver altid nemmere og lettere at rumme ensomheden og tristheden, når du deler den. Og de fleste kender til ensomhedsfølelsen, og det er stærkt at turde at være sårbar.”

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.