Gruppe af veninder
© iStock

Sidder I fast i de gamle (Netflix)vaner? Her er hvad, I kan lave i stedet

Det er ikke kun forholdet til din kæreste, du skal huske at pleje

21. august 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Sidder du og dine veninder foran Netflix, hver gang I ses, og følger slavisk med i New Girl, mens I binge-spiser Sour Cream & Onion-chips? Så fortsæt endelig! Det er en megagod serie. 

Men er I kommet dertil, hvor I har udtømt Netflix for alle serier (både de gode, de mindre gode, og dem, I ville ønske, I ikke havde spildt jeres tid på), og er I trætte af at finde Sour Cream & Onion-chips steder, hvor man ikke har lyst til at finde Sour Cream & Onion-chips (eksempelvis håret, navlen eller i din seng)? Så læs med her, hvor vi giver jer en række anderledes og sjove ting, I kan lave sammen. 

Tag på tesalon

Har I et soft spot for de britiske serier (eller måske mest for de britiske mænd?), hvor der sjældent sker mere, end at der kommer en uanmeldt gæst på besøg omkring te-tid?

Så var de måske noget for jer at tage ud at drikke te?

Måske tænker du, at du da sagtens kan hygge med dine veninder over en kop te hjemme i lejligheden – hvor der følger den fantastiske fordel med, at du ikke engang behøver at skifte ud af dit hyggetøj. Og det kan du i hvert fald! 

Men du kan også gøre som briterne og lave te-tid til en særlig anledning. Saml dine veninder, find perlehalskæden frem, og tag ud og drik High Tea med scones. Det kan I for eksempel gøre i Perchs tesalon

Tag ud at vandre

Er I ikke vilde med te? Eller synes I bare, at det mest passende efter en kop te er en god gåtur? Så kan I tage på vandretur i Danmark. Der er en masse fine vandreruter, hvor I kan komme ud i den skønne natur. Det eneste, I skal bruge, er en god taske og en trangia, som der med garanti er nogens forældre, der ligger inde med. Og så er det bare at gå amok i Netto efter proviant i form af frysetørret spaghetti carbonara og kæmpe mængder af chokolade! (man skulle jo nødig gå sukkerkold på sådan en vandretur)  

I kan overnatte gratis i forskellige shelters, der er fordelt over hele landet – eller I kan bruge lidt penge og overnatte på hostel. 

Vandreture er en fantastisk måde at komme tættere på dine veninder, fordi I ikke har andet at lave end at snakke og nyde naturen omkring jer. Og om aftenen kan I vende tilbage til rødderne med et spil kort – vores forfædres svar på Netflix. 

Tag i Bilka

Ja, Bilka! Bilka har alt mulig samlet på ét sted. Tøj (ja, de har faktisk ret godt tøj, som ingen andre har, fordi folk aldrig køber tøj i Bilka), make-up, og billigt køkkenudstyr. Så drømmer du om at eje en juicer, samtidig med at du egentlig også mangler et par nye bukser? 

Tag fat i dine veninder, og tag en tur i Bilka. Det er hyggeligt (fordi I er sammen), og I får købt alle de ting, I lige står og mangler. Og så er der kaffe og kage i cafeteriaet. 

Klæd jer ud

Husker du scenen i den første Sex and the City film, hvor veninderne hjælper Carrie med at pakke lejligheden sammen – og især alt hendes tøj?

I har sikkert en masse tøj liggende, som I ikke rigtig bruger, og som alligevel skal gives til genbrug. Hvad med at mødes med veninderne og få ryddet ud i skabet og finde ud af, hvad der skal gives væk. Men inden da, så tag lige en tur tilbage i tiden og se, hvad for noget tøj I engang fandt supersmart. Sæt musik på og gå model for hinanden. Og husk kameraet!

Lav en skattejagt

Lyder det som noget for børn? Det er det bestemt ikke! Lav en liste med ting, I skal finde og tage et billede af. Det kunne være et flot skilt eller et skørt outfit i et butiksvindue. 

Del jer op i tre eller flere grupper (minimum to på hvert hold), og bevæg jer så rundt i byen med et kamera. Tag et billede, når I finder det, I leder efter. 

Aftal et tidspunkt, hvor I skal være tilbage ved mødestedet. Stem på, hvem der skal vinde. I må ikke stemme på jer selv. Taberholdene laver middag til vinderholdet – eller hvad I nu aftaler, at præmien skal være.  

Tag i teatret

Måske elsker du teateret. Eller måske har du traumer fra folkeskolen, hvor du blev tvunget til at sidde igennem tre timers improviseret monolog inspireret af Odysseus. Uanset hvad din opfattelse af teater er, så er det værd at vide, at teater kan være mange ting. Og det behøver ikke være særlig meget dyrere end biografen, da mange steder giver studie- eller mængderabat.

Hvis I er så heldige, at I bor i eller omkring Aarhus, så har Aarhus Teater studie- og ungdomsbilletter helt ned til 50 kroner, mandag til torsdag. For eksempel kan I fra den 24. november komme ind at se Narnia for kun 60 kroner.

I København opsætter teatret AVENY-T første sæson af Skam fra 15. september af, hvor I kan genopleve dramaet mellem Eva og Jonas. Og fra april næste år kan I se kærligheden spire mellem Noora og Wiliam. Hver tirsdag koster billetterne 180 kroner, eller 110 kroner for studerende eller dig, der er under 25.

Lav en klub

Giver ordet klub dig endnu engang associationer til folkeskolen, hvor du og Anna havde en klub, som Morten ikke måtte være med i, fordi han var en dreng?

Klubber er ikke kun noget, der hører folkeskolen til. Lav en klub med dine veninder, hvor temaet er noget, I har tilfælles, eller noget, I alle gerne vil lære. Det kunne være en strikkeklub, en bogklub eller en lær-at-twerke-klub.

Hyg jer med kage, kaffe og hyggelige samtaler – under påskud af, at I jo er i gang med at lære at strikke. Det er også en god måde at møde dine veninders veninder på, hvis I inkluderer andre i jeres klub.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.