Veninder i dårlig periode
Giv din veninde en kæmpe krammer, det fortjener hun. © Getty Images

6 søde ting, du kan gøre for din veninde, hvis hun har en dårlig periode

En blomst til døren, gamle minder på billeder eller en gåtur i den friske luft

10. februar 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Hjertesorg, tabet af en nærtstående, sygdom, studie-stress, ensomhed ... Der kan være mange årsager til at have en dårlig periode i sit liv. Men uanset årsagen, så er det rigtig dejligt at få omsorg, blive hørt og føle sig elsket af ens tætteste. 

Har din veninde en dårlig periode, og vil du gerne gøre noget sødt for hende? Så læs med her, hvor vi har lavet en liste over seks søde ting, du kan gøre for din veninde, hvis hun har en dårlig periode. 

1. Snak med hende om udfordringerne

Det kan være en stor hjælp at snakke højt om sine udfordringer med en god veninde. Vær derfor ikke bange for at spørge ind til din venindes udfordringer, og vis, at du til hver en tid er åben for at snakke med hende. 

Vær dog klar på, at din veninde måske ikke har lyst eller overskud til at snakke om sine udfordringer lige med det samme. Det er også helt okay, for det kan være meget sårbart og svært at åbne sig op om sine udfordringer over for andre mennesker — selv til en god veninde. 

2. Snak om alt andet end udfordringerne

Er din veninde ikke klar til at snakke højt om sine udfordringer, så kan en stor hjælp også være at snakke med hende om alt andet mellem himmel og jord. 

Hvis din veninde går og tænker meget over sine udfordringer, er det et skønt pusterum for hende at snakke om noget andet og dermed lede tankerne væk fra udfordringerne.

3. Send billeder til hende af jeres minder sammen

En anden god måde til at få din veninde til at tænke på noget dejligt er at sende hende billeder af jeres dejlige minder sammen. 

På den måde kan du kan vise hende, at du holder af og tænker på hende, samtidig med at hun får ledt tankerne lidt væk fra sine udfordringer og bliver mindet om alle jeres gode stunder sammen. 

4. Vær aktive sammen

Det kan hjælpe rigtig meget på rastløshed og tankemylder at gå udenfor, bevæge kroppen og få friske røde kinder. 

Gå en tur sammen med din veninde og få en masse frisk luft og ny energi til kroppen og hjernen. Det kan måske virke uoverskueligt for din veninde at gå udenfor, men med en dejlig kop kaffe to-go og en sød veninde som dig, så skal det nok blive en god tur!

5. Send en buket blomster til hendes dør

Det er altid så dejligt at få en buket blomster — især i en hård tid hvor det af og til føles, som om alt går en imod. 

En sød måde du kan vise din veninde, at du tænker på hende er ved at sende en smuk buket blomster, måske med et lille kort, til hendes dør. 

6. Vær overbærende overfor din veninde

I dårlige og hårde perioder kan det være svært at være en god veninde. Hvis du føler, at din veninde ikke er lige så god overfor dig, som du er for hende, så husk dig selv på, at hendes dårlige periode kan gøre det svært for hende at have overskud til at være en lige så god veninde som dig. 

Mind dig selv om, at hendes handlinger, og mangel på selvsamme, ikke er møntet på dig. Vis dig stadig fra din bedste side overfor hende, for I går gode tider i møde sammen. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.