Veninde har fået barn
Du drømmer inderst inde om, at dine veninder også begynder at få børn snart.© Getty Images

13 ting, der sker, når du er den første i venindegruppen, der får barn

Du agerer Dr. Phil, hver gang du er sammen med dine veninder

15. oktober 2021 af Isabella Wedel Hansen

1. Du bliver venindegruppens overbeskyttende mor.Skriv lige, når I er kommet sikkert hjem”.

2. Du agerer Dr. Phil, hver gang du er sammen med dine veninder. Nu hvor du er blevet voksen (i hvert fald i deres øjne), er det dig, der bliver spurgt til råds, hver gang der er udfordringer i dine veninders liv. 

3. Alt, hvad dine veninder fortæller af gossip og drama, er pludselig blevet endnu mere spændende. Uden deres eskapader og sjove historier får du kun den gossip, du kan læse dig til på Facebook (hvis du altså har tid til at tjekke Facebook mellem bleskiftning, amning og oprydning). 

4. Du kan slet ikke lade være med at snakke om dine børn og din fødsel. Men heldigvis elsker dine veninder at høre om det... indtil videre i hvert fald. 

5. Du er lidt bange for, at dine veninder langsomt glemmer dig. Og endnu mere bange for, at dine veninder føler, at du glemmer dem. 

6. Og du frygter også lidt, at det måske ikke er alle dine veninder, der hænger ved. Men det gør de tætteste – og det er jo det vigtigste.

7. Dit liv handler pludselig om helt andre ting end dine veninders. For dig har det været en succesfuld uge, hvis du er nået i bad to gange – dine veninder har nok nogle lidt andre succeskriterier. 

8. Du drømmer inderst inde om, at dine veninder også begynder at få børn snart. Hvor hyggeligt ville det ikke lige være, hvis alle jeres børn kunne blive venner?

9. Du har været nødt til at forklare dine veninder, at I altså ikke kan ses hver fredag aften længere. Og det forstår de selvfølgelig godt...

10. Men du har været nødt til at sige, du heller ikke længere kan ses efter klokken 19 på en hverdagsaften. “Nej, du kan ikke længere bare komme uanmeldt forbi efter din aftenvagt”.

11. Du har fået en pludselig trang til at sende daglige (læs: timelige) billeder af din lille guldklump til alle dine veninder. Og 99 procent af din kamerarulle består nu af billeder af lille Blyp.

12. Du har droppet at love dine veninder, at du kommer på et bestemt tidspunkt. Lille Blyps skiftende soverytme kan godt gøre det lidt svært for jer at planlægge en biograftur.

13. Du må ofte minde dine veninder om, at du ikke længere kommer alene. Og nej, det er ikke, fordi du ikke kan undvære din kæreste. Hvis lille Blyps anden forælder ikke er hjemme til at passe, må du komme med baby på armen – og det er altså, uanset hvad I har planlagt. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide