Veninder på stranden
Kan du genkende nogle af disse ting? © Getty Images

8 ting, du helt sikkert genkender, hvis du er den ældste i venindeflokken

Det kan ikke tælles på to hænder, hvor mange gange du har hørt sætningen “det er også, fordi du er ved at blive gammel”

4. april 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Dine veninder spørger dig til råds om alverdens ting. “Tina, bare fordi jeg er syv måneder ældre end dig, så betyder det altså ikke, at jeg ved, om du skal droppe ud af studiet og i stedet satse på en skuespiller-karriere i Hollywood”...

2. Dine yngre veninder lånte altid ID af dig, når I skulle ud og fyre den af i byen fredag aften. Til gengæld vidste de også altid, hvornår du havde fødselsdag, de havde nemlig øvet sig på datoen utallige gange i køen til klubberne med dit pas i hænderne.  

3. Det var også ALTID dig, der stod for at købe alkohol til jeres venindegruppe. Så kunne dine veninder stå i baggrunden og fnise, mens du viste ID, så I kunne købe fire Somersby og en Verdi. 

4. Det kan ikke tælles på to hænder, hvor mange gange du har hørt sætningen “det er også, fordi du er ved at blive gammel”. Også selvom det bare var, fordi du sagde nej til at tage til fest hos din venindes kusines vens kærestes nabo... 

5. Du er venindeflokkens prøvekanin. Du var den første til at tage den vildt overvældende køreprøve med tårer i øjnene, til at få pinende menstruationssmerter og til at prøve det første ubehagelige celleskrab hos gynækologen, uff. 

6. Det var det sejeste i hele verden at være en af de ældste i folkeskoleklassen. Og du svævede på en lyserød sky, når du kunne sige, at du var 10 år, mens resten af dine klassekammarater stadig kun var ni!

7. Du følte dig rimelig badass, første gang du kørte rundt for at hente dine veninder i dine forældres bil med dit spritnye kørekort i pungen. Også selvom du endnu ikke var blevet helt gode venner med koblingspunktet, og vinduesviskerne ikke ville stoppe med at køre frem og tilbage henover forruden.   

8. Du føler dig lidt som din venindegruppes storesøster, som skal passe på resten af børneflokken. Også selvom du kun er 11 måneder ældre end den yngste...