Mor og barn i sofa
Er det ikke bare lykken at blive bonus-tante til sin bedste venindes barn?© Getty Images

12 ting, du helt sikkert kender, hvis din bedste veninde har fået et barn

Jeres Snapchat-samtaler handler pludselig mest om bleer, gylp og beskidt vasketøj

1. oktober 2021 af Isabella Wedel Hansen

1. Du skal holde tungen lige i munden, når I fører en samtale. Hver tredje sætning bliver afbrudt af gråd, gylp eller et “Åh skat, ikke den der” efterfulgt af din veninde, der styrter op af stolen for at hive lysestagen ud af hånden på lille blyp. 

2. Du tør ikke rigtig ringe til din veninde længere. Hvad nu hvis lille blyp sover, og du kommer til at vække hende, når du ringer? 

3. Det er svært at finde aftener, hvor I kan ses. Lille blyp skal puttes senest klokken 19.00, og hvis du først har fri fra arbejde klokken 17.00, er det altså ret svært at nå at ses.

4. Din veninde er pludselig blevet endnu mere moderlig og bekymret – både for lille blyp, men også for dig. “Husk nu at skrive, når du kommer hjem, ikke?” er det sidste hun siger, når du går ud af hendes dør tirsdag aften klokken 19.30. 

5. Jeres Snapchat-samtaler handler pludselig mest om bleer, gylp og beskidt vasketøj. De nyeste Netflix-serier, de bedste natklubber og weekendens vilde strabadser fylder pludselig ikke så meget længere.

6. Du har fundet ud af, at du aldrig mere kan brokke dig over, at du har sovet dårligt. Din veninde har 100 procent sikkert sovet dårligere end dig. 

7. Og du kan slet heller ikke brokke dig over, at du skal tidligt op. Når du står “tidligt op”, har din veninde allerede skiftet to bleer, ammet og ryddet op efter morgenmaden. 

8. I skal lære at være veninder på en helt ny måde. Jeres venskab har allerede været igennem mange forskellige faser, og nu er det blevet tid til den-ene-har-barn-den-anden-har-ikke-fasen. Men den er du sikker på, at I nok skal komme godt igennem. 

9. I arbejder kun med cirka-tider, når I laver aftaler. “Lad os mødes mellem klokken 14 og 16 på lørdag, alt efter hvornår lille blyp vågner fra sin lur”.

10. Du kan pludselig ikke gå forbi en børnetøjsbutik eller legetøjsforretning uden liiige at skulle stikke hovedet ind og tjekke, om de har noget sødt. Du ender med at bruge så mange penge på små gaver til lille blyp, at det skal have sin helt egen post i dit budget.  

10. Du modtager dobbelt så mange Snapchats fra din veninde, efter hun har fået barn. Og det er ikke længere slørede billeder af et mørkt dansegulv, men du kan derimod være helt sikker på at ni ud af 10 snaps er billeder af lille blyp (Læs: lille blyp der spiser, lille blyp der leger, lille blyp der smiler, lille blyp der er ustyrlig og kaster med alle tingene...).

11. Og det samme gælder selvfølgelig hendes Instagram, der nu flyder over med søde babybilleder fremfor de sædvanlige billeder af lækre middage, drinks og ferier. Der er vist ingen, der er i tvivl om, at hun har fået et dejligt lille barn.

12. Du har opdaget, at din veninde er en ægte power-kvinde, der har totalt styr på moderrollen. Og tanken om det får dig til at fælde en lille tåre (Læs: stortude over, hvor stolt du er af hende).

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide