veninder med børn
Når du bliver sat til at tage et billede af dine veninder og deres børn...© Getty Images

11 ting, du kender, hvis du er den eneste uden børn i venindegruppen

Du ved allerede uhyre meget om barnevognskvalitet, voksende nipples og mellemkødsmassage

19. februar 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Du prøver ihærdigt at deltage i gruppesamtalen, der ikke længere handler om, hvilken drink I skal mikse sammen i weekenden, men om hvem af lille Alba, Emma, Nohr og William der har fået mest søvn i nat. “Nååårh hvor dejligt, at de sover fire timer... det er da længere tid end i forrige uge! Ikke?”

2. Du ved allerede uhyre meget om barnevognskvalitet, voksende nipples og mellemkødsmassage. Og hvem er i virkeligheden bedre til at fortælle dig om, at du inden fødslen kan massere området mellem vagina og endetarm, end dine veninder er?

3. Du har modtaget cirka 5362713 billeder af de små guldklumper de seneste syv dage. Og hvis du har SÅ mange billeder af dine veninders børn... hvor mange billeder har dine veninder så?

4. Det går op for dig, hvor dyrt det er at have et barn. Og at have en veninde med et barn. Babyshowergave, vi-kender-kønnet-gave, fødselsgave, barnedåbsgave, julegave, fødselsdagsgave, bare-fordi-gave...

5. Og apropos de gaver dér: Du har lært, at der både findes det RIGTIGE og det FORKERTE legetøj. Det ved du så nu. 

6. Du skal lige vænne dig til, at dine veninder nu også får nye veninder: Mødregruppen. Kvinder, der er præcis samme sted i livet som dine veninder og derfor benhårde konkurrenter. 

7. Faktisk er du ret glad for, at dine veninder har deres mødregrupper. Det er begrænset, hvor entusiastisk du kan blive ved med at lyde, når dine veninder gang på gang fortæller om, at børnene nu har sagt “ARHHD”, som jo faktisk er præcis det samme som “mad”. 

8. I starten havde du ingen idé om, hvad det ville sige, når baby var 16 uger gammel, eller din veninde var i uge 20+0. Hvorfor skal det gøres sværere, end det er... 

9. Når du og dine veninder mødes, får du BÅDE lov til at se dem OG deres dejlige, skønne, søde små børn. Arh, duften af baby er så fantastisk og ubeskrivelig (altså ikke når baby har en stinkende ble, men den der helt unikke babyduft, hvis du dufter til det lille hoved). 

10. Du kan hygge, holde, lege og grine med dine veninders små kreationer, og så kan du aflevere dem pænt tilbage efterfølgende. Perfekt!

11. Du ved, at du har de allerbedste læremestre til at guide dig igennem graviditeten og morlivet, hvis du selv en dag får børn. De vil hellere end gerne dele ud af deres erfaringer og gode råd, og de ved, hvad du går igennem, for de har selv været der. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.