Veninder
Har du en uundværlig veninde?© Getty Images

5 ting, gode veninder gør, når de virkelig elsker hinanden

Hvem vil du gerne takke for altid at tjekke op på dig?

12. maj 2023 af Rie Kirkebjerg

Har du nogensinde taget en veninde for givet? At hun tjekker op på, om du har fået din menstruation, som du har gået og ventet på i over en uge, og at hun bruger to timer i telefonen på at lytte til dine tanker om at omrokere i din stue, er uundværligt og helt klart nogle egenskaber, der styrker et venskab. 

Måske du har en helt bestemt veninde i tankerne, når du læser videre.

1. I lytter til hinanden

Hun har hørt det 10.000 gange før, men du har virkelig brug for at fortælle endnu en gang, hvor meget du savner din baby, der lige er startet i vuggestue... eller hvor irriterende Anja fra regnsskabsafdelingen på dit arbejde er... eller hvor meget du glæder dig til den sommerferie på Bornholm, du har bestilt med din kæreste... 

Og du lytter naturligvis til hende, når hun (igen igen) oplæser den eksakte og uhyre lange beskedkorrespondance med sit nyeste Tinder-match omhandlende en mulig pandekagedate.

2. I tjekker op på hinanden – både om stort og småt

Skal du til jobsamtale? Så modtager du helt sikkert en “du er pissesej, og de kan ikke andet end at elske dig”-besked fra din veninde.

Og du giver din veninde et kald, når hun har været på date, for at høre, om Morten fra Tinder virkelig var så god til at lave pandekager, som han beskrev i sin profiltekst. 

3. I er ærlige over for hinanden

Har din veninde stillet spørgsmålstegn ved, at din kalender altid er proppet, og du så gerne vil præstere til perfektion på jobbet? Selvom det ikke er nemt at høre, ved du, at hun altid vil være ærlig, hvis hun er bekymret om dit stressniveau, din arbejdsglæde – eller noget som helst andet. 

Ligesom du altid er ærlig og fortæller hende, at hun fortjener meget bedre, når personen, som har ghostet hende for tre uger siden, pludselig dukker op i hendes DM igen. 

4. I støtter hinanden

Uanset hvad der sker i dit liv, er du aldrig nogensinde i tvivl om, at din veninde er der for dig. Altid.

Det samme gælder hende, for hun er fuldkommen tryg ved at vide, at du har hendes ryg og støtter hende i både livets skønne – og ikke mindst svære – situationer.

5. I prioriterer hinanden

Med to kalendere, der er fyldt op med alt fra arbejde, studie, familie, veninder, motion, hygge, mig-tid og ikke mindst svigermors 60 års fødselsdag og temafest på kollegiet, kan det være næsten umuligt at finde en ledig dag at ses. 

I rykker dog begge rundt eller går på andre måder på kompromis, for I prioriterer tid med hinanden – også selvom det betyder, at der først planlægges en venindedate om lang tid. Det vigtigste er, at den er i kalenderen.