Kage og keramik
Tag inspiration fra danske tv-koncepter som Den store bagedyst og Keramikkamp. © Getty Images

5 geniale tv-koncepter, du kan inddrage i venindegruppen

Ved du allerede, hvem der skal være med i din omgang Til middag hos?

18. juli 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Mangler du og din venindegruppe inspiration til nye, hyggelige ting, I kan lave sammen? Vi ved, at du aldrig kan få for mange kaffedates, cafébesøg og marathonaftener med gode Viaplay-serier på stribe, men en gang i mellem er forandring også ret fedt. 

Og er der noget, alle vores serie-aftener har lært os, så er det, at mange danske tv-programmer har nogle helt geniale koncepter – det skal udnyttes! 

Vi har samlet fem tv-koncepter, som kan sikre mange timers solid underholdning med veninderne. 

1. Til middag hos 

Vær ærlig. Hvor mange gange har du ikke forestillet dig, at du da kunne gøre det MEGET bedre end deltagerne i Til middag hos? Gør tankerne til virkelighed, og arrangér den perfekte Til middag hos sammen med dine veninder.

I behøver ikke være fire, som de er i programmet – om I er færre eller flere er underordnet. Planlæg så hver jeres dag (gerne alle dagene på forhånd, I ved jo sikkert, hvor pivsvært det er at finde tidspunkter, alle kan). 

Planlæg eventuelt et tema, som holdes hemmeligt for de andre, og gå så all-in på det tema, når det er din tur til at imponere i køkkenet. I kan på forhånd aftale et budget, som I skal holde jer indenfor til hver jeres middag (så veninden med fuldtidsarbejde ikke har en alt for stor fordel). 

Sidst men ikke mindst, så skal I selvfølgelig have en præmie til vinderen. I kan enten lave jeres egen pokal eller få en anden til at købe præmien, så det er en overraskelse for alle. Det kan kun blive godt!

Spansk tapas i til middag hos
I kan for eksempel gøre spansk temaaften i Til middag hos og servere lækker tapas. © Getty Images

2. Jeopardy 

Jeopardy er oprindeligt amerikansk, men kørte også herhjemme i maaange år på dansk. Og konceptet var genialt! Du quizzer løs, samler point ind, og den, der ender med flest point, vinder et pengebeløb. Se dét er et program efter vores hoved. 

Faktisk er Jeopardy så populært, at det har givet anledning til mange(!) hjemmebryggede Jeopardy-spil, hvis du laver en simpel Google-søgning – og du kan nemt og hurtigt lave dit egen (eller bruge et af dem, der ligger inde på de forskellige sider i forvejen). 

Laver du dit egen, kan du gøre det personlig med emner som ‘Hvem står bag disse Facebook-opdateringer’ og ‘Hvem studerer hvad’ eller have fokus på drinksopskrifter, lækre seriemænd eller ‘hvem har sagt disse legendariske Venner-citater’. Kun fantasien sætter grænser!

I kan enten dedikere en hel aften til Jeopardy-hygge (hvor I eventuelt laver hver jeres spil) eller bruge det som opvarmning inden en bytur.

3. Keramikkamp

Okay, den her kan være svær at arrangere hjemme, men ikke desto mindre er det ikke en helt umulig opgave at inddrage DRs relativt nye tv-koncept: Keramikkamp

Hvis du ikke har set programmet, så handler det i bund og grund om at lave det flotteste stykke keramik. Og ja, det lyder måske lidt avanceret – men der er jo ingen, der siger, at en simpel rund skål ikke kan vinde udfordringen! 

Sæt en dag af til maksimal tøsehygge og gå på jagt efter steder, hvor I kan give jer i kast med at forme jeres eget stykke keramik. I kan også gøre det til et flerdages-projekt og tage på kurser, hvor I lærer at lave keramik (se flere sjove kurser, du kan hive din veninde med på, her!).

Er det helt umuligt at finde et sted, hvor I selv kan forme og gøre ved, så kan I måske nedtone konkurrencen til at dekorere keramik, der er lavet på forhånd (stadig tophyggeligt!). 

Kvinder laver keramik og drikker vin
Arranger jeres egen keramikkamp, hvor I på flotteste vis dekorerer et stykke keramik. © Getty Images

4. Den store bagedyst

Er der noget, der kan få munden til at løbe i vand, så er det den overflåd af lækre kager, vi bliver præsenteret for i Den store bagedyst. Hvis du heller ikke kan få nok af det populære bageprogram, så er det oplagt, at venindegruppen giver sig i kast med sin egen store bagedyst!

I kan enten lave det til en endags-konkurrence, hvor I alle mødes og medbringer jeres eget bud på et mesterværk, for så at vælge vinderen til sidst (eller bare nyde, at I kan spise så mange lækre kager). Perfekt til en spilleaften med gode brætspil

I kan også gøre det til en fast tradition at mødes, når et nyt afsnit af den nye sæson løber over skærmen. Her kan I enten tage hver jeres hjemmebagte kage med HVER gang eller skiftes om at medbringe en kage. 

Som forberedelse til jeres helt egen interne bagekonkurrence, kan du jo lige tage denne quiz og finde ud af, om du ville kunne være med i Den store bagedyst (bare rolig, vi er fortrøstningsfulde, selvom du ikke får fuld plade. Der er jo altid AMO-kager!) 

5. Danmark har talent

Her er et tv-koncept, der næsten med garanti vil give en knaldhamrende sjov aften! Saml venindegruppen en lørdag, og vis jeres bedste og mest imponerende talenter frem (mon ikke, der er minimum én, der forsøger sig med en sang?). 

Det er meget muligt, at du aldrig har opfattet dig selv som den største entertainer, meeen mon ikke, at der er bare et lille bitte talent gemt i dig? Måske du er hammerhurtig til at bunde en øl, eller altid var den, der vandt snørrebåndskonkurrencen som barn? 

Konkurrencen er nok sjovest, hvis I er mange, og hvis I har en eller flere, der kan være dommer(e). I kan eventuelt lave jeres egen version af Danmark har talent som en del af en ren tøseaften med god mad og lækre cocktails – eller som opvarmning til en bytur.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori