Veninder til koncert
Nu har du endnu flere undskyldninger for at bruge penge på koncertbilletter! © Getty Images

Undersøgelse afslører, hvorfor det faktisk er pivsundt for dig at tage til koncert med veninderne

Skal du overbevise en om at tage med dig til koncert? Her har du trumfkortet!

12. juli 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Festivalsæsonen er over os, og det betyder sprøde koncerter på stribe! Har du en veninde, der skal overbevises om, hvorfor hun absolut SKAL med dig hen og høre den blødsøde popduo, du viiirkelig gerne vil se, så burde de her facts være grund nok. 

Udover at lytte til god musik og mærke den (som regel) fremragende stemning, der er til koncerter, så viser en undersøgelse nemlig, at det er decideret sundt for dig at tage til koncerter med veninderne. 

Her har du derfor fem fremragende grunde til, at du skal gå mere til koncerter. 

1. Det er godt for dit velbefindende

Undersøgelsen, der blandt andet gik ud på at måle hjertefrekvens, viste, at koncertgæsternes velbefindende steg med 21 procent efter bare 20 minutters koncert. Til sammenligning så stiger ens velbefindende med syv procent, når hunden luftes, og med 10 procent, når du dyrker yoga.  

2. Det er godt for selvværdet

En anden formidabel grund til, at du skal smutte til koncert noget oftere, er, at det har en positiv effekt på dit selvværd. Den øgede glæde, du oplever til koncerter, skyldes nemlig både følelsen af at være tæt med andre og en generel følelse af tilpashed. Ting, der altså kan være godt for selvværdet. 

3. Hjernen stimuleres på en positiv måde

Faktisk viser undersøgelsen, at din mentale stimulation stiger med 75 procent under en koncert – det er altså noget seriøs hjernegymnastik, du oplever, når du hører musikken blive spillet live! 

4. Det kan forlænge dit liv

... med hele ni år! Ifølge undersøgelsen har alle de positive elementer, der er ved at gå til koncert, en rigtig positiv indflydelse på sind og velbefindende – i så høj grad, at det altså ligefrem kan være livsforlængende for dig at tage med til den blødsøde popduo-koncert, din veninde så gerne vil til!

5. I skaber gode minder sammen

En måske knap så videnskabelig grund til at tage til koncerter med din veninde er, at I vil få skabt jer nogle solide minder sammen! Og det kan jo faktisk også vise sig at være rigtig godt for dit helbred – for alle ved jo, hvor vigtigt et sundt og godt venskab er for ens humør og generelle tilværelse (læs selv med her!).  

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori